Hooikoortsseizoen

In het avondspreekuur van Allergologie kliniek Zwolle kunt u snel terecht voor de diagnose en behandeling van uw allergieën. Met name in het hooikoortsseizoen ervaart een grote groep mensen tegelijk klachten. Lang moeten wachten voordat u gezien kunt worden is in dit seizoen extra vervelend. Ook patiënten zonder hooikoorts, maar met andere allergieën hebben hierdoor indirect last van het hooikoortsseizoen; ook zij merken dat de wachttijd langer is dan nodig.

Om deze drukte op te kunnen vangen past Allergologie kliniek Zwolle haar dienstverlening aan met een avondspreekuur in het hooikoortsseizoen. Hierdoor kunnen u en anderen zeer snel terecht.

Wat is het avondspreekuur?
Het avondspreekuur is een efficiëntere manier van werken voor de arts, waarbij u als patiënt iets meer tijd in de wachtruimte doorbrengt en met de arts een uitgebreid consult inplant voor een later moment om de uitslagen en het beleid te bespreken.

Wat kan ik verwachten op het avondspreekuur?
De arts zal u bij binnenkomst identificeren, een aantal controle vragen stellen en u in de wachtruimte laten plaatsnemen. Daarna volgt een algemene introductie en uitleg over de avond. De arts zal u ophalen uit de wachtruimte voor een individueel consult in de behandelkamer en daar een huidpriktest uitvoeren. Na deze test neemt u plaats in de wachtruimte en zal de arts een volgende patiënt zien. Na ongeveer 15 minuten leest de arts uw huidpriktest af en plant zij een telefonische nacontrole met u in om het beleid met u te bespreken.

Met hoeveel anderen deel ik de wachtruimte tijdens het avondspreekuur?
Allergologie kliniek Zwolle zal ongeveer 5-7 personen inplannen op een avondspreekuur

Zijn er ook andere opties dan het avondspreekuur?
Om samen te bepalen of u snel gezien kunt worden in het avondspreekuur, of dat u ervoor kiest om met uw hooikoortsklachten het reguliere zorgpad te bewandelen, leest u hieronder de voor- en nadelen van de opgeschaalde dienstverlening.

Bekijk hieronder het zorgpad atopisch syndroom (hooikoortsseizoen). Klik op de afbeelding om te vergroten.

Zorgpad Atopisch Syndroom (hooikoortsseizoen) V1.0
Scroll naar boven