Hooikoortsseizoen

In het avondspreekuur van Allergologie kliniek Zwolle kunt u snel terecht voor de diagnose en behandeling van uw allergieën. Met name in het hooikoortsseizoen ervaart een grote groep mensen tegelijk klachten. Lang moeten wachten voordat u gezien kunt worden is in dit seizoen extra vervelend. Ook patiënten zonder hooikoorts, maar met andere allergieën hebben hierdoor indirect last van het hooikoortsseizoen; ook zij merken dat de wachttijd langer is dan nodig.

Om deze drukte op te kunnen vangen past Allergologie kliniek Zwolle haar dienstverlening aan met een avondspreekuur in het hooikoortsseizoen. Hierdoor kunnen u en anderen zeer snel terecht.

Wat is het avondspreekuur?
Het avondspreekuur is een efficiëntere manier van werken voor de arts, waarbij u als patiënt iets meer tijd in de wachtruimte doorbrengt en met de arts een uitgebreid consult inplant voor een later moment om de uitslagen en het beleid te bespreken.

Wat kan ik verwachten op het avondspreekuur?
De arts zal u bij binnenkomst identificeren, een aantal controle vragen stellen en u in de wachtruimte laten plaatsnemen. Daarna volgt een algemene introductie en uitleg over de avond. De arts zal u ophalen uit de wachtruimte voor een individueel consult in de behandelkamer en daar een huidpriktest uitvoeren. Na deze test neemt u plaats in de wachtruimte en zal de arts een volgende patiënt zien. Na ongeveer 15 minuten leest de arts uw huidpriktest af en plant zij een telefonische nacontrole met u in om het beleid met u te bespreken.

Met hoeveel anderen deel ik de wachtruimte tijdens het avondspreekuur?
Allergologie kliniek Zwolle zal ongeveer 5-7 personen inplannen op een avondspreekuur

Zijn er ook andere opties dan het avondspreekuur?
Om samen te bepalen of u snel gezien kunt worden in het avondspreekuur, of dat u ervoor kiest om met uw hooikoortsklachten het reguliere zorgpad te bewandelen, leest u hieronder de voor- en nadelen van de opgeschaalde dienstverlening.

Hooikoortspreekuur in het hooikoortsseizoen Regulier zorgpad voor hooikoorts (Atopisch syndroom)
WanneerElke dinsdagavond in het hooikoortsseizoen tussen 19:30 en 21:30 (maart tot en met juli)Een moment dat u samen plant met de arts
Wachttijd1 tot maximaal 2 wekenOngeveer 4 weken
VoordelenU kunt op hele korte termijn terecht

U heeft in vergelijking met het reguliere zorgpad meer contactmomenten met de arts omdat het bespreken van de uitslag en het beleid op een andere dag plaatsvindt dan het verrichten van de huidtest.

U draagt bij aan een korte wachttijd voor anderen.

Avondmaaltijd inbegrepen; gelet op het tijdstip en eventuele reistijd vanuit werk regelen wij een maaltijd voor u.
U heeft in vergelijking met het avondspreekuur bij het eerste bezoek ongeveer 60-90 minuten één op één met de arts.

U bespreekt de vooraf ingevulde vragenlijst, krijgt een huidpriktest en bespreekt direct het in te stellen beleid. Patiënten ervaren dit als zeer persoonlijk. U plant samen met de arts een passend moment overdag.
NadelenHet persoonlijk contact met de arts en de tijd die u samen één op één heeft is tijdens het avondspreekuur korter (ongeveer 20 minuten). Dit komt omdat tijdens het avondspreekuur de nadruk ligt op het efficiënt uitvoeren van de huidtest en het verduidelijken van antwoorden uit de ingevulde vragenlijst. Pas nadien (video)belt de arts uitgebreid met u over de uitslagen en het gepersonaliseerde behandelplan

U zult op korte termijn 30-45 minuten vrijmaken om u in te lezen in de behandeling, daarvoor toestemming geven en daarna een digitale vragenlijst invullen;

U brengt relatief veel tijd door in de wachtruimte met ongeveer 6 anderen.
U kunt in het hooikoortsseizoen (maart- tot en met juli) geen gebruik maken van de kwijtscheldingsregeling. Hierdoor betaalt u (naast uw eigenrisico) waarschijnlijk een eigen bijdrage.

Bekijk hieronder het zorgpad atopisch syndroom (hooikoortsseizoen). Klik op de afbeelding om te vergroten.

Zorgpad Atopisch Syndroom (hooikoortsseizoen) V1.0
Scroll naar boven