Kliniekinformatie

Manier van werken
Allergologie kliniek Zwolle biedt gespecialiseerde zorg aan voor het vaststellen en behandelen van allergieën. Allergieën kunnen de kwaliteit van uw dagelijks leven sterk beïnvloeden. Daarom kijken we samen welke klachten u ervaart en welke behandeling het beste bij u past. Allergologie kliniek Zwolle maakt gebruik van allergietesten om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. We streven naar het leveren van de best mogelijke zorg, zodat dat u geen last meer heeft van uw allergieën.

U kunt bij ons terecht met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.

De allergoloog van de toekomst
Voorafgaand aan het consult vragen wij u om een digitale vragenlijst in te vullen. Aan de hand van uw antwoorden spreken we af of een fysiek consult noodzakelijk is. Door deze aanpak kunnen we de wachttijden verkorten en uw huisarts of medisch specialist snel voorzien van een terugkoppeling met de gestelde diagnose en passende behandeling. Bovendien bespaart u reistijd en kunt u de digitale vragenlijst invullen op een moment dat het u het beste uitkomt.

Bekijk hieronder het generieke zorgpad. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Overzicht Van Zorgpaden V1.0 21 03 2024

Bij Allergologie kliniek Zwolle kunt u terecht voor de volgende aandoeningen:

  • Hooikoorts, astma, eczeem en lokale klachten in de mond- en keelholte bij het eten van specifieke voedingsmiddelen (atopisch syndroom)
  • Galbulten en zwellingen (urticaria en angio-oedeem)
  • Ernstige allergische reacties (anafylaxie)
  • Voedselallergie
  • Insectengifallergie
  • Geneesmiddelenallergie

Om een afspraak te kunnen maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Nadat uw arts u heeft verwezen via ZorgDomein, zal Allergologie kliniek Zwolle een afspraak met u inplannen per telefoon of per e-mail.

Als u al een afspraak heeft en deze wil wijzigen kunt u het contactformulier invullen. Er wordt binnen twee werkdagen contact met u opgenomen.

Wilt u uw afspraak annuleren? Doet u dit tijdig en uiterlijk 24 uur van tevoren.

Spreekuur en openingstijden

Allergologie kliniek Zwolle is geopend voor het spreekuur op afspraak en is voor intercollegiaal overleg telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Spreekuur op afspraak Geen 09:00 -16:00 Gesloten 09:00 -16:00 09:00 -16:00
Telefonisch bereikbaar 12:00 – 17:00 16:00 –17:00 Gesloten 16:00 –17:00 16:00 –17:00

Indien u vragen heeft, kunt u deze stellen via het contactformulier.

Voor dringende of spoedeisende hulp verzoeken wij u contact op te nemen met uw lokale huisartsenpost of spoedeisende hulp.

Als u in Zwolle woont en dringende medische hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met:

  • Huisartsenpost Zwolle op 0900 333 6 333
  • Spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis Zwolle op 088 624 5000

Als u in Groningen woont en dringende medische hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met:

  • Spoedeisende hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op 050 361 6161

Parkeren

Op loopafstand van Allergologie kliniek Zwolle zijn diverse parkeerplaatsen beschikbaar. Op slechts twee minuten lopen vindt u ook een grotere parkeerplaats. Op beide locaties kunt u gratis parkeren. Komt u met de fiets of scooter? Dan kunt u deze parkeren in de straat van de kliniek.

Allergologie kliniek Zwolle biedt zorg aan die wordt vergoed door de Zorgverzekeringswet, waardoor patiënten zich geen zorgen hoeven te maken over de behandelkosten.

Nadat u de factuur van Allergologie kliniek Zwolle heeft ontvangen, vergoedt uw zorgverzekeraar ongeveer 70% van de behandelkosten. We adviseren onze patiënten om bij hun zorgverzekeraar na te vragen welk deel van de behandelkosten precies wordt vergoed. Wij zorgen voor de financiële afwikkeling van het nog openstaande bedrag met uw zorgverzekeraar. We willen er namelijk zeker van zijn dat onze zorg voor iedereen toegankelijk is. Het is belangrijk om op te merken dat als u uw eigen risico nog niet heeft verbruikt, het bedrag dat door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, eerst ten laste komt van uw eigen risico.

In Nederland is iedereen die woont of werkt wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Heeft u geen zorgverzekering afgesloten, dan moet u zelf de kosten van de behandeling betalen. In dat geval geldt het passantentarief. De passantentarieven zijn ook van toepassing op buitenlandse patiënten zonder Nederlandse zorgverzekering.

Hier vindt u een overzicht van de passantentarieven voor de zorg die wij aanbieden bij Allergologie kliniek Zwolle.

Passantentarieven 2024

Bent u op dit moment onder behandeling bij Allergologie kliniek Zwolle en heeft u een herhaalrecept nodig?

Vul het contactformulier in en kies de optie 'Herhaalrecept aanvragen'. Wij sturen het herhaalrecept binnen twee werkdagen naar uw eigen apotheek.

Scroll naar boven